В Мінсоцполітики пояснили, як контролюватимуть гроші, які виплатять замість "пакунку малюка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мінсоцполітики пояснили, як контролюватимуть гроші, які виплатять замість "пакунку малюка"

Казна та Політика
1063
Нещодавно Уряд підтримав пілотний проект Мінсоцполітики, який передбачає, що замість “пакунку малюка” батьки можуть отримати цільову грошову компенсаційну виплату в розмірі 5 тисяч гривень.
Заступник міністра соціальної політики Євген Котик сказав, що гроші, які батьки отримують замість “пакунку малюка”, вони зможуть витратити лише за призначенням. Про це він розповів в програмі “Офіційна розмова” на телеканалі “Дім”.
При цьому вимагати якихось звітів від батьків міністерство не буде, оскільки буде впроваджена система, за якою за ці гроші батьки зможуть купити тільки дитячі товари й тільки в певних магазинах, які візьмуть участь у даному проєкті на договірних умовах.
“Обов’язок з контролю за реалізацією саме продуктів, речей дитячого призначення виконуватиметься безпосередньо банком, Мінсоцполітики, а також торговельною мережею, яка приєдналася до цього проєкту. В цьому випадку ми дуже чітко розуміємо, що при наданні коштів, вони можуть піти в іншому напрямку, не на дитину. Тому ми й запровадили таку систему, знайшли новий механізм, який дасть змогу це проконтролювати. Щодо торговельних мереж, хотів би відзначити, що вони будуть не спеціалізовані. Ми не створюватимемо певні якісь нові. Це будуть діючі торговельні мережі, які просто приєднаються до цього проєкту на договірних умовах”, – пояснює він.
Євген Котик також додав, що в Мінсоцполітики розглядають питання можливості вибору, але одне з основних завдань цього пілотного проєкту – дізнатися, яка форма – натуральна чи грошова – буде кращою для людей, а також визначити, який набір дитячих товарів більш оптимальний.
Нагадаємо, дитячий фонд ООН в Україні (ЮНІСЕФ) закликав уряд повернути «пакунки малюка», які замінили грошовими виплатами.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас