Київрада зменшила ставки податку для промислових підприємств столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада зменшила ставки податку для промислових підприємств столиці

Казна та Політика
487
На пленарному засіданні Київської міської ради в четвер, 30 липня, депутати послабили податкове навантаження для промислових підприємств.
Зокрема, Київрада зменшила ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з 1,5% до 1%, повідомляє прес-служба КМДА.
За інформацією Державної служби статистики та профільних асоціацій промисловців і підприємців, в зв’язку з карантинними обмеженнями і загрозою поширення коронавірусу, значно посилилися негативні тенденції в промисловості. Лише в квітні 2020 року падіння промислового виробництва в Україні, в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, склало 16,2%.
За прогнозами міської влади, цьогоріч скорочення виробництва промислової продукції на столичних підприємствах очікується на рівні 11,3%. Щоб уповільнити темпи падіння, Київрада зменшила податкове навантаження для промислових підприємств столиці.
“Цим рішенням влада намагається допомогти столичним товаровиробникам. Йдеться про часткове зменшення податкового тягаря, який несуть столичні виробники в зв’язку з платою на нерухомість, відмінну від земельної ділянки. Ми зменшили максимальну ставку, визначену раніше, для промислових підприємств з 1,5 відсотка до 1 відсотка. Ця норма суттєво допоможе промисловості в цей скрутний час”, – зазначив співавтор рішення, депутат Київради Віталій Павлик.
Він додав, що зменшення ставки податку дозволить столичним підприємствам істотно заощадити гроші. Їх можна буде направити на поліпшення матеріально-технічної бази підприємств або виплату заборгованості з заробітної плати.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас