Apple виграла апеляцію за суперечкою з ЄС на 13 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple виграла апеляцію за суперечкою з ЄС на 13 мільярдів євро

Фондовий ринок
231
Європейський суд загальної юрисдикції (другий за величиною суд Європи) задовольнив апеляцію Apple на рішення Єврокомісії про стягнення з американської компанії 13 мільярдів євро (14,9 мільярда доларів) через отримання несправедливих податкових пільг в Ірландії в період з 2003 по 2014 роки.
Про це повідомляє портал ITC.ua.
“Суперечка між Єврокомісією, з одного боку, і урядом Ірландії і Apple, з іншого, виникла ще в 2013 році. За підсумками розслідування Єврокомісія дійшла висновку, що особливий податковий режим, наданий Apple в Ірландії (замість звичайної ставки 12,5% для Apple діяв особливий податковий режим зі ставками від 1% до 0,005%), створив необґрунтовану перевагу для цієї компанії перед іншими учасниками ринку, які платили податки за звичайною ставкою”, – йдеться в повідомленні.
Одночасно Єврокомісія зажадала, щоб уряд Ірландії стягнув з Apple недоплачені податки в сумі 13 мільярдів євро. І Apple, і ірландський уряд виступили проти, а генеральний директор Apple Тім Кук назвав рішення ЄС “абсолютною політичною нісенітницею”.
В результаті Apple подала апеляцію на рішення ЄС, заявивши, що регулятор помилково обклав податком її прибуток, що підлягає оподаткуванню в США, і заднім числом змінив правила розрахунку зобов’язань. І ось зараз європейський суд виніс своє рішення у цій суперечці, ставши на бік Apple.
До слова, ще в 2018 році Apple внесла 14,3 мільярда євро (крім недоїмки в розмірі ця сума включає відсотки) на депозит в Ірландії. Тепер вони повинні повернутися на рахунок Apple.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас