Рада продовжила мораторій на стягнення майна за валютними кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада продовжила мораторій на стягнення майна за валютними кредитами

Кредит&Депозит
1470
Верховна Рада України прийняла законопроєкт, який подовжує мораторій на стягнення майна громадян, наданого в якості забезпечення кредитів в іноземній валюті.
Про це свідчить інформація на сайті ВР. За ухвалення в цілому проекту закону №3640 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого в якості забезпечення кредитів в іноземній валюті», проголосували 349 нардепів.
Чому ухвалили. У пояснювальній записці до документу зазначається, що через курсові коливання на валютному ринку України та знецінення нацвалюти українці втратили значну частину своїх коштів. Відповідно, через знецінення гривні десятки тисяч людей не мають можливості обслуговувати кредитні зобов’язання за споживчими кредитами в іноземній валюті.
“Банки та інші фінансові установи, навіть за наявності мораторію, використовуючи «чорних реєстраторів» та «чорних нотаріусів», спромагаються звертати стягнення і примусово вилучати у таких боржників нерухоме майно. В тому числі, викидаючи людей із неповнолітніми дітьми з житла на вулицю і забираючи засоби до існування. З втратою чинності мораторію у жовтні 2020 року така ситуація стане неконтрольованою”, – йдеться у документі.
Що змінить законопроєкт:
  • до прийняття законодавства для врегулювання ситуації пропонують продовжити мораторій на примусове відчуження нерухомого майна позичальників (боржників) та їх майнових поручителів, які мають кредитні зобов’язання за кредитними договорами в іноземній валюті;
  • це дозволить мінімізувати негативні наслідки інфляції національної валюти для громадян України та убезпечити громадян від виникнення скрутної фінансової ситуації.
Законопроєкт набирає чинності з дня опублікування та втрачає її 1 січня 2022 року.
До речі, на Finance.ua працює спеціальний сервіс для вибору кредитів. За його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Кредитний помічник

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас