Нічні ціни на е/е для промисловості можуть прирівняти до денного прайсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нічні ціни на е/е для промисловості можуть прирівняти до денного прайсу

Енергетика
788
Національна комісія, що здійснює регулювання ринку електроенергії і комунальних послуг (НКРЕКП) на засіданні може прийняти рішення про збільшення граничної ціни (price cap) на електроенергію в нічні години.
Про це свідчить уточнення до рішення НКРЕКП про внесення змін до постанови від 08 квітня 2020 року № 766.
“Загальні цінові рівні на РДН можна покращити шляхом вирішення проблеми з ціноутворенням у нічні години, що допоможе учасникам ринку електричної енергії (особливо ДП «Гарантований покупець» та постачальникам послуг балансування) у досягненні фінансової стабільності. З огляду на зазначене, згідно з рекомендаціями USAID пропонується, зокрема, впродовж дії карантину розглянути можливість встановлення цінового обмеження у години мінімального навантаження на рівні 100%/60%/50% від ціни у години максимального навантаження”, – йдеться у повідомленні.
Що пропонують: учасникам ринку пропонують у своїх заявках на торги зазначати ціни на електричну енергію не вище ціни, визначеної оператором ринку, що дорівнює у години мінімального навантаження (з 00:00 до 07:00 та з 23:00 до 24:00) ціні у години максимального навантаження.
Як зараз:
  • нічний прайс-кеп на рівні 959 грн за МВт;
  • денний – на рівні 2048,23 грн / МВт.
Така диференціація обумовлена тим, що в нічні години споживання електроенергії знаходиться на мінімальному рівні.

Довідка Finance.ua:

  • Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг з 1 серпня 2020 року збільшує тариф НЕК “Укренерго” на передачу електроенергії на 54,6%.
  • 14 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до закону України «Про ринок електричної енергії» (№3199).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас