Рада ухвалила зміни до закону про ринок електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила зміни до закону про ринок електроенергії

Енергетика
1804
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до закону України «Про ринок електричної енергії» (№3199). Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.
За відповідний документ депутати проголосували на позачерговому засіданні парламенту, підтримавши 242-ма голосами.
«Прийнято за основу проєкт закону «Про внесення змін до закону України «Про ринок електричної енергії», – йдеться в повідомленні.
Законопроєктом пропонується надати Кабінету Міністрів можливість встановлювати для підприємств, зазначених у п. 6 ч. 2 ст. 66 закону «Про ринок електричної енергії» (згідно з п. 6 ч. 2 ст. 66 закону, це виробники електричної енергії – держпідприємства, а також господарські товариства, частка держави у статутному капіталі яких становить 50% та більше – ред.), обов’язковий продаж на постійній основі визначеного обсягу електричної енергії за довгостроковими (не менш, ніж п’ять років) двосторонніми договорами на спеціальних електронних аукціонах виключно кінцевим споживачам які:
- мають на меті створення нових та наступну експлуатацію об’єктів, сукупна проєктна потужність електроустановок яких складає 100 МВт та вище;
- умови споживання таких об’єктів відрізняються сталим споживанням, прогнозованістю та мінімальним ризиком небалансу;
- господарська діяльність таких підприємств (основний виробничий процес) не пов’язаний з викидами парникових газів.
Проєктом також пропонується надати виробникам електричної енергії – державним підприємствам, а також господарським товариствам, частка держави у статутному капіталі яких становить 50 відсотків та більше, господарським товариствам, у статутному капіталі яких 50 відсотків та більше акцій (часток, паїв) належать іншим господарським товариствам, акціонером яких є держава і володіє в них контрольним пакетом акцій, а також дочірнім підприємствам, представництвам та філіям таких підприємств і товариств можливість здійснювати продаж електричної енергії за договорами експорту електричної енергії без проведення аукціону.
Законопроєктом пропонується виключити положення, за яким «максимальний строк дії двосторонніх договорів, укладених з дати початку дії нового ринку електричної енергії до 31 грудня 2020 року, не може перевищувати одного року, крім договорів з виробниками електричної енергії за «зеленим» тарифом» тощо.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас