"За межами банку": Рожкова висловилася щодо проблем забудовника "Аркада" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"За межами банку": Рожкова висловилася щодо проблем забудовника "Аркада"

Фондовий ринок
2311
Про проблеми забудовника “Аркада“в.о. голови НБУ Катерина Рожкова розповіла в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
“Проблема є. Але вона ширша, ніж “Аркада”. Це проблема законодавства та регулювання первинного ринку будівництва. Проблема незавершених будівництв – за межами банку. Не банк їх будує, а забудовник. Тому у нас і немає повноважень це контролювати. У самого банку, який є управителем, з капіталом все нормально і більш-менш нормально з ліквідністю”.
“Оскільки ми розкрили ці проблеми у 2015-2016 рр., то зверталися до всіх урядів для вирішення. Є кілька варіантів технічних рішень, як можна відносно швидко покращити ситуацію, але глобально – потрібно змінювати законодавство”, – зазначила вона.

Довідка Finance.ua:

  • Проблемою довгобудів Банку “Аркада” займеться робоча група при Кабінеті міністрів України або Міжвідомча комісія.
  • Вже понад два роки банком “Аркада”, забудовниками “Будеволюція”, “Аркада-Будівництво” повністю зупинено будівництво 39 житлових 25-поверхових (різної стадії готовності, від 1% до 99%) будинків, 5 дошкільних навчальних закладів, 5 шкіл, 3 наземних паркінгів, 1 пожежного депо, а також інших об’єктів соціальної та інженерної інфраструктури, що розташовані в Дарницькому та Голосіївському районах Києва. В цілому в зоні ризику опинилися понад 30 тис. інвесторів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас