При Кабміні створять робочу групу для вирішення проблем вкладників "Аркади" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При Кабміні створять робочу групу для вирішення проблем вкладників "Аркади"

Фондовий ринок
775
Проблемою довгобудів Банку “Аркада” займеться робоча група при Кабінеті Міністрів України або Міжвідомча комісія. Її створення ініціюють у парламентському комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
Про це розповіла нардеп, заступник голови профільного комітету Олена Шуляк, яка направила відповідне звернення до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і голови Національного банку Якова Смолія. Під зверненням підписалися ще 35 депутатів.
За словами Шуляк, вже понад 2 роки банком “Аркада”, забудовниками “Будеволюція”, “Аркада-Будівництво” повністю зупинено будівництво 39 житлових 25-поверхових (різної стадії готовності, від 1% до 99%) будинків, 5 дошкільних навчальних закладів, 5 шкіл, 3 наземних паркінгів, 1 пожежного депо, а також інших об’єктів соціальної та інженерної інфраструктури, що розташовані в Дарницькому та Голосіївському районах Києва.
В цілому в зоні ризику опинилися понад 30 тис. інвесторів.
Як зауважила нам нардеп, без негайного втручання в проблему Україна може отримати нову кризу на ринку житлового будівництва величезних масштабів.
“Очевидного або простого рішення ця ситуація не має, оскільки зараз немає достовірної і перевіреної інформації про причини виникнення кризи з об’єктами “Аркади”. Головним завданням Міжвідомчої комісії якраз і має стати детальне вивчення ситуації і вироблення реальних шляхів вирішення з урахуванням інтересів, в першу чергу, громадян, які інвестували кошти в житло”, – зазначила Шуляк.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас