Кабмін підтримав відстрочення з виплати дивідендів "Укрзалізницею" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін підтримав відстрочення з виплати дивідендів "Укрзалізницею"

Фондовий ринок
104
Кабінет міністрів схвалив розроблений Міністерством інфраструктури законопроект про відстрочення з виплати дивідендів “Укрзалізницею”.
Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, відповідний законопроект уряд схвалив на сьогоднішньому засіданні.
“Сьогодні, 8 липня, на своєму засіданні уряд схвалив розроблений Міністерством інфраструктури законопроект щодо забезпечення додаткових економічних гарантій у зв’язку з поширенням COVID-19 і введенням карантину, який передбачає надання “Укрзалізниці” відстрочення з виплати дивідендів до державного бюджету за результатами фінансово-господарської діяльності за 2018-2019 роки”, – йдеться в повідомленні.
За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, загальнонаціональний карантин, який був введений на території України у зв’язку з пандемією COVID-19, негативно позначився на багатьох сферах економіки, в тому числі і на залізничній галузі.
“З 18 березня цього року були тимчасово зупинені пасажирські перевезення, що очікувано негативно позначилося на чистому прибутку “Укрзалізниці”. При цьому компанія мала повернути пасажирам значні суми коштів за квитки, придбані раніше. До 12% скоротилися і обсяги вантажних перевезень через зниження обсягів виробництва усередині країни і припинення роботи окремих підприємств-вантажовідправників. Девальвація курсу гривні в I кварталі також негативно позначиться на прибутках УЗ. Ми розробили законопроект з метою підтримки “Укрзалізниці”, – цитує прес-служба Криклія.
Згідно з прийнятим рішенням про нарахування дивідендів, “Укрзалізниця” додатково направить 60% чистого прибутку за результатами фінансово-господарської діяльності за 2018 рік у розмірі 206,2 мільйона гривень на виплату дивідендів до державного бюджету в строк не пізніше 31 грудня 2020 року.
“На суму таких коштів, сплачених в строк, що не буде нараховуватися пеня”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас