Зеленський особисто зізнався НАЗК, що порушив законодавство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський особисто зізнався НАЗК, що порушив законодавство

Фондовий ринок
904
Президент України Володимир Зеленський особисто поінформував Національне агентство з запобігання корупції про порушення ним законодавства у зв’язку з ненаданням відомостей про суттєві зміни в майновому стані.
Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.
Що це означає. У 2019 році сім’я президента отримала кошти за рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на загальну суму 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн. Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів.
Згідно із законодавством, Зеленський мав подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів з моменту купівлі і продажу ОВДП. Однак до реєстру такі повідомлення не надходили.
Зеленський зазначає, що всі громадяни України є рівними перед законом, і він готовий нести відповідальність за порушення у відповідності до чинного законодавства.
Раніше стало відомо, що 30 травня Зеленський оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2019 рік. Згідно з декларацією, доходи Зеленського і членів його сім’ї в 2019 році склали понад 28,6 млн грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас