У НБУ розповіли про нові методи шахрайства з платіжними картками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли про нові методи шахрайства з платіжними картками

Особисті фінанси
4162
У 2020 році через карантинні заходи українці все частіше стали обирати безготівкові платежі, розрахунки та покупки онлайн. З’явилися й нові сценарії у шахраїв.
Про це повідомили у Нацбанку.
Як це діє: зараз шахраї під виглядом державних органів обіцяють грошову допомогу через карантин і у такий спосіб виманюють дані платіжних карток.
“Якщо раніше ми боролися із накладками на банкомати, через які шахраї викрадали дані карток, то зараз ми боремося за обізнаність населення, адже в більшості випадків люди стають жертвами шахраїв через недотримання основних правил платіжної безпеки”, – наголошує директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Олексій Шабан.
За його словами, в минулому році в Україні відбулося майже 72 тисячі випадків незаконних дій із платіжними картами. 58% із них сталися в інтернеті. А от шахрайство з накладками на банкомати вже майже відійшло в минуле.
Як боротимуться. Уперше в історії України Нацбанк організовує масштабну інформаційну кампанію з протидії платіжному шахрайству. Розповідати про правила платіжної безпеки будуть на телебаченні і в радіоефірах, у газетах та на інформаційних порталах, у месенджерах та за допомогою SMS, у метро, на вокзалах і навіть у платіжках за електроенергію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас