Чи підпадають під гарантії ФГВФЛ вклади, відкриті через інтернет-банкінг, - відповідь Фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи підпадають під гарантії ФГВФЛ вклади, відкриті через інтернет-банкінг, - відповідь Фонду

Кредит&Депозит
7339
На початок 2020 року майже 44% українців користувалися інтернет-банкінгом. Тривалий карантин, запроваджений наприкінці березня цього року, очікувано, прискорить процес переходу в онлайн.
Про це розповіла заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізосіб Наталія Рудуха.
За даними дослідження Фонду гарантування вкладів, на початок 2020 року близько 70% українців не знали, чи підпадають під гарантії Фонду вклади, відкриті через інтернет-банкінг або мобільні додатки.
МОЗ продовжив карантин до 31 липня і рекомендує не відвідувати банки. Тож краще скористатися послугами онлайн і підписати договір в електронному вигляді.
Що треба знати: Фонд нагадує, банківські договори, укладені через інтернет, підпорядковуються тим же правилам, що і договори, укладені у відділеннях банків.
Але не залежно від того, як особи заключають договір – за допомогою електронного документообігу, інтернет-банкінгу чи особистого звернення у відділення банків – необхідно читати документи.
“Фонд регулярно здійснює моніторинг банків і перевіряє, чи виконують вони умови і вимоги Фонду для заключення електронних договорів із громадянами” – наголосила Наталія Рудуха.

Довідка Finance.ua:

  • Гарантії Фонду поширюються на кошти фізичних осіб і ФОП, розміщені на депозитах і поточних рахунках.
  • Гранична сума відшкодування в Україні сьогодні становить 200 000 грн незалежно від кількості рахунків у вкладника в одному банку.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас