У Полтаві хакер накручував і списував борги городян за комуналку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Полтаві хакер накручував і списував борги городян за комуналку

Кримінал
1602
Правоохоронці затримали 44-річного жителя Полтави, який зламував особисті інтернет-кабінети клієнтів Полтававодоканалу і змінював показання лічильників.
Про це повідомив начальник відділу протидії кіберзлочинів в Полтавській області Олександр Ведмідський.
Зазначається, що одним полтавчанам він приписував десятки кубометрів води, іншим – списував борги. Хакера зловили і знешкодили, а його комп’ютер зараз вилучено для експертизи.
“Одним клієнтам Полтававодоканалу він приписував десятки кубометрів – від 30 до 50, іншим ставив нуль, списуючи таким чином заборгованість. Підприємству це заважало складати звітність, окремі полтавці були змушені платити великі суми за неспожиту воду і розбиратися з проблемою в Полтававодоканалі. В результаті представники підприємства звернулися за допомогою до кіберполіції”, – розповів Ведмідський.
На питання про те, як хакер зламував особисті кабінети, чиновник повідомив, що той “обійшов” всі паролі.
За даними поліції, хакер свого часу закінчив радіотехнічний інститут в Полтаві, його служба в армії також була пов’язана з радіотехнікою.
“Поки що не йдеться про матеріальну зацікавленість хакера, але на всі питання відповість експертиза, яка зараз проводиться”, – кажуть полтавські поліцейські.
Копи також кажуть, що хакер визнав свою провину, і якщо її буде доведено в суді, йому загрожує до п’яти років обмеження волі.
У свою чергу в Полтававодоканалі закликали городян, які не згодні з нарахованими сумами, звертатися за консультаціями до їхньої служби обліку.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас