Що робити, якщо заборгували державі при карантині - порада економіста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що робити, якщо заборгували державі при карантині - порада економіста

Особисті фінанси
478
Керівник з політичних питань Київської школи економіки Павло Кухта порадив, як бути в разі, якщо за час карантину в людини накопичився борг перед державою.
Про це він сказав в ефірі каналу “Україна 24”.
“Ніколи не залишайте боргів перед державою, не давайте їм висіти, оскільки чиновники діють алгоритмічно. Ви винні – вони будуть вибивати. Податкова, принаймні, чітко дасть вам документи, скаже: платіть далі, а якщо хочете оскаржити – у вас є привід. В принципі, карантин може бути і форс-мажором, до речі, Рада дозволила його так визначати”, – сказав експерт.
Кухта нагадав, що карантин може бути аргументом, якщо справа дійде до суду.
“Якщо ви не змогли виплатити заборгованість через карантин, для суду це має виглядати аргументом. Людина, особливо літня, що, повинна була вийти з дому і померти, щоб виплатити цей борг? Моя порада як людини, яка довго працювала в державі: не тягніть з цими заборгованостями! Чиновники – це не бізнес, який може увійти в ваше становище, вони діють топорно, цьому є причина – над ними завжди висить прокурор, який теж діє топорно, він спробує їх посадити, якщо щось порушать”, – сказав Кухта.

Довідка Finance.ua:

  • Президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким банкам заборонено стягувати неустойку за прострочення платежів під час карантину.
  • Законом також вводиться заборона на підвищення відсоткової ставки для тих клієнтів, що не зможуть своєчасно платити за кредитом.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас