Євросоюз з 1 липня відкриє кордони для громадян 14 країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз з 1 липня відкриє кордони для громадян 14 країн

Особисті фінанси
918
Європейський Союз з 1 липня відкриє зовнішні кордони для громадян лише 14 країн — тих, де зареєстровано відносно низький приріст нових випадків інфікування COVID-19.
Водночас офіційно перелік оприлюднять після того, як представники країн Євросоюзу домовляться з цього приводу.
За словами дипломатів, дозвіл на в’їзд торкнеться громадян Алжиру, Австралії, Грузії, Канади, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Сербії, Таїланду, Тунісу, Уругваю, Чорногорії, Південної Кореї і Японії. У цей список може бути включений і Китай, якщо у відповідь він зніме обмеження для європейців.
Вирішальним критерієм для ослаблення обмежень на в’їзд є, перш за все, приріст заражень коронавірусом SARS-CoV-2 протягом попередніх двох тижнів — цей показник не повинен перевищувати 16 випадків на 100 тисяч жителів. При цьому тенденція розвитку ситуації в цей період у порівнянні з попередніми 14 днями повинна бути «стабільною або знижуватися».
Громадянам країн, які сильно постраждали від коронавірусної інфекції, наразі не дозволено в’їзд у Євросоюз. Це стосується, зокрема, Росії або США — там за останні два тижні реєструвалося 60-120 нових випадків інфікування на 100 тисяч жителів. У таких країнах, як Бразилія або Саудівська Аравія, цей показник навіть перевищував 120 нових випадків зараження.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас