Світовий банк виділив Україні 350 млн доларів кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк виділив Україні 350 млн доларів кредиту

Казна та Політика
329
Рада виконавчих директорів Світового банку ухвалила рішення про виділення Україні 350 млн доларів кредиту. Перший транш піде на економічне відновлення, підтримку реформ і пом’якшення наслідків пандемії COVID-19.
Про це йдеться в повідомленні на сайті банку.
За словами директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупа Бенерджі, 350 млн доларів виділяється на підтримку державного бюджету.
“Світовий банк вітає зобов’язання уряду щодо реформ, спрямованих для підготовки економіки до відновлення зокрема, суттєві кроки, зроблені для зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель і збільшення виплат вразливим групам населення похилого віку”, – додав він.
Крім того, у банку відзначають реформу газового сектору України шляхом створення незалежного оператора ГТС, а також прийняття закону про відкриття ринку сільськогосподарських земель.
Також повідомляється, що загалом в рамках цієї програми буде два транші. Другий буде спрямований на підтримку подальшої земельної реформи та збільшенням пенсійних виплат.

Довідка Finance.ua:

  • 12 червня Україна повністю отримала 2,1 млрд дол. першого траншу від Міжнародного валютного фонду за новою програмою кредитування.
  • Надходження першого траншу Міжнародного валютного фонду в межах нової кредитної програми співпраці з Україною підтримуватиме низький рівень зростання цін в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас