Шмигаль анонсував поступове зменшення ставок по депозитах та кредитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль анонсував поступове зменшення ставок по депозитах та кредитах

Кредит&Депозит
7941
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що Національний банк сигналізує банкам про зменшення облікової ставки. Поступово мають зменшуватися ставки по депозитах та кредитах.
Про це повідомляє пресслужба уряду.
“Сьогодні Національний банк сигналізує банкам зменшенням облікової ставки, що вартість грошових ресурсів стає все меншою. Поступово має зменшуватися ставка по депозитах, відповідно поступово буде зменшуватися ставка по кредитах. Це займає певний час”, – сказав Денис Шмигаль.
Він зазначив, що постановами уряду та змінами в законодавство вони розширюють можливості банків починати кредитувати більш активно і підштовхують їх до кредитування через обмеження роботи з певними інструментами.
Нагадаємо, 11 червня Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку з 8% до 6% з 12 червня 2020 року. Це – найнижчий рівень облікової ставки за історію незалежної України.

Довідка Finance.ua:

  • Заступник голови правління Банку Форвард Андрій Прусов попереджає, що ставки знизяться не для всіх, а питання зниження ставок за кредитами «стане більш актуальним восени».
  • В Нацбанку повідомляли, що зниження облікової ставки безумовно вплине на інші відсоткові ставки та кредитування, хоча і поступово.
  • Шмигаль також заявляв, що метою влади є зниження ставки іпотеки до 5-7%.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо кредитів в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс.

Помічник з кредитів

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас