Кредитні ставки знижуватимуться повільно - банкіри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитні ставки знижуватимуться повільно - банкіри

Кредит&Депозит
1170
Банки не встигають за зниженням облікової ставки НБУ.
Про це банкіри розповіли під час круглого столу на тему «Споживкредити на карантині: що, почому і кому».
«Якщо НБУ за короткий період знизив облікову ставку з 14% до 6%, то в кредитуванні таке миттєво і відразу не відбувається. Плюс період пандемії наклав ризики, які не дозволили нам різко знизити процентні ставки. Але вони знижуватимуться», – пообіцяв голова правління Ідея Банку Михайло Власенко.
Зниженню ставок допоможе конкуренція. «Як тільки буде поліпшуватися ризиковий профіль клієнта, у банків з’явиться можливість видавати великі обсяги, конкурентне середовище насититься і зниження ставок стане масштабнішим», – спрогнозував Михайло Власенко.
Заступник голови правління Банку Форвард Андрій Прусов попереджає, що ставки знизяться не для всіх, а питання зниження ставок за кредитами «стане більш актуальним восени».
«Ставки банки вже знижують, але дивлячись для кого. Вони не вийдуть, щоб сказати: «Ми знизили все і для всіх». Ще невідомо, чого буде більше – економії на ресурсах або втрат за кредитами. Тому ми дивимося точково на питання кредитних ставок», – сказав Андрій Прусов.

Довідка Finance.ua:

  • Члени КМП були одностайними щодо необхідності зниження облікової ставки у червні на 200 б.п. до 6%. Поступове згортання карантинних обмежень сприяло пожвавленню економічної активності. Водночас суттєвим є ризик того, що негативний вплив пандемії COVID-19 буде більш глибоким і тривалим, ніж прогнозувалося.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут 💼

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас