В Україні можуть збільшити максимальну суму переказу з 5 до 25 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть збільшити максимальну суму переказу з 5 до 25 тисяч гривень

Казна та Політика
3513
В Україні можуть збільшити максимальну суму анонімного грошового переказу з 5 до 25 тисяч гривень.
На сайті Верховної Ради зареєстрували законопроєкт №3686.
“28 квітня 2020 року вступили у силу зміни до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», відповідно до яких максимальний розмір готівкових переказів було зменшено з 15 000 до 5 000 гривень, що створили значні незручності для простих громадян України”, – ідеться у пояснювальній записці до проєкту закону.
Як зазначається, з 28 квітня 2020 року анонімно не можна відправляти більше 5000 гривень без відкриття рахунку, поповнювати рахунки інших людей, поповнювати рахунки в платіжних терміналах на цю суму і платити за отримані товари або послуги.
“Наприклад, поповнити банківську картку готівкою в терміналі ПриватБанку або Ощадбанку без використання власної картки можна тільки на суму до 5000 гривень. Так само поповнення готівкою своєї або чужої банківської картки в касі банку без пред’явлення паспорта обмежено лімітом в 5000 гривень. Найчастіше ідентифікація особистості відбувається за допомогою картки з введенням пін-коду, смс-повідомлення або документа, що посвідчує особу”, – пояснюють автори законопроєкту.
Що пропонують депутати:
  • скасувати ліміт у 5 тисяч гривень і збільшити його до 25 тисяч.

Довідка Finance.ua:

  • 28 квітня 2020 року набув чинності Закон “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів”.
  • Закон передбачає нові правила надання державному реєстратору інформації про кінцевих бенефіціарних власників (КБВ) юридичних осіб. Мін’юст спростував низку міфів, які циркулювали у мережі.
  • Як будуть здійснюватись перекази з-за кордону на валютний рахунок читайте тут.
  • Як зазначила заступник глави НБУ Рожкова, для 95% банківських клієнтів ці зміни не ускладнять життя, а скоріше спростять, адже всі клієнти банків уже є ідентифікованими, вже одного разу були у відділенні, заповнювали анкету та надавали ксерокопії своїх документів, тому їх ідентифікацію проведено.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас