Закон про фінмоніторинг: Як будуть здійснюватись перекази з-за кордону на валютний рахунок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про фінмоніторинг: Як будуть здійснюватись перекази з-за кордону на валютний рахунок

Особисті фінанси
7209
З 28 квітня 2020 року набрали чинності нові вимоги для здійснення платежів відповідно до Закону України “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення”.
Національний банк підготував відповіді на найактуальніші запитання щодо цього: як бути з переказом з-за кордону на валютний рахунок? Чи є ліміти, обмеження?
Про це йдеться в поясненні НБУ.
Пояснення. Оскільки йдеться про валютний рахунок наявного та уже ідентифікованого клієнта банку, жодних лімітів на зарахування коштів на рахунок законодавством не встановлено.
Як і раніше, жодних лімітів та обмежень на зарахування коштів на рахунок, перерахованих з-за кордону, валютним законодавством чи законодавством з фінансового моніторингу не встановлено.
Як можна буде отримати переказ свіфтом на картку.
Тут йдеться про переказ коштів у іноземній валюті, який здійснюються з рахунку на рахунок. Тобто це уже наявні ідентифіковані клієнти банку. Він уже має інформацію про цих клієнтів, вивчив та розуміє їхні звичайні операції. Якщо банку такий переказ здається незвичним і у нього виникнуть запитання – необхідно буде лише пояснити банку суть операції.

Довідка Finance.ua:

  • Як зазначила заступник глави НБУ Рожкова, для 95% банківських клієнтів ці зміни не ускладнять життя, а скоріше спростять, адже всі клієнти банків уже є ідентифікованими, вже одного разу були у відділенні, заповнювали анкету та надавали ксерокопії своїх документів, тому їх ідентифікацію проведено.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас