Мінюст спростував три міфи щодо держреєстрації бізнесу після 28 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінюст спростував три міфи щодо держреєстрації бізнесу після 28 квітня

Особисті фінанси
566
28 квітня 2020 р. набрав чинності Закон України № 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом…», який передбачає зокрема нові правила надання державному реєстратору інформації про кінцевих бенефіціарних власників (КБВ) юридичних осіб. У зв’язку з цим в мережі циркулює низка міфів, які потребують спростування.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції України.
Міф №1: необхідно терміново бігти до державного реєстратора для оновлення інформації про КБВ, інакше на керівника юридичної особи буде накладено штраф.
  • У частині обов’язкового надання інформації про КБВ норми Закону почнуть працювати не 28 квітня 2020, а пізніше – з моменту набрання чинності наказом Мінфіну про затвердження форми та змісту структури власності юридичної особи. Тримісячний строк для оновлення інформації про КБВ почне спливати лише після набрання чинності таким наказом. До цього моменту державні реєстратори проводять усі реєстраційні дії у звичайному режимі.
Міф №2: необхідно кожного разу при зверненні до держреєстратора подавати структуру власності юридичної особи, нотаріально засвідчені копії паспортів КБВ тощо.
  • Надавати додаткові документи для реєстрації змін до відомостей про юридичну особу вимагається лише у разі зміни інформації про КБВ. В усіх інших випадках процедура реєстрації залишається без змін.
Міф №3: з 28 квітня 2020 потрібно подавати безліч нових документів, у тому числі таких, які ще не затверджено, а під час реєстрації будуть лише відмови.
  • Поки подання державному реєстратору документів для встановлення відомостей про КБВ, у тому числі і нотаріально засвідчених копій їх паспортів, не вимагається. Як і раніше, поки що достатньо заповнити необхідну інформацію у відповідній заяві.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство юстиції України спільно з порталом електронних послуг Igov.org.UA запустило послугу державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності (СПД) та юридичних осіб.
  • Мін’юст розширить функції нотаріусів та державних виконавців і дозволить їм накладати арешт на майно боржника.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас