Державні виконавці зможуть блокувати рахунки боржників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державні виконавці зможуть блокувати рахунки боржників

Казна та Політика
15570
Мін’юст розширить функції нотаріусів та державних виконавців і дозволить їм накладати арешт на майно боржника.
Про це розповів начальник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Кирило Міненко.
«Із цікавих нововведень, що плануються – встановлення активної взаємодії державних виконавців з реєстрами: тобто, по системній взаємодії між банком та Державною виконавчою службою, державний виконавець зможе накласти арешт на майно боржника.
Це буде спонукати боржника виконувати зобов’язання, щоб кредитор отримав ті кошти, на які він має право, за рішенням суду, або за договором, якщо наприклад був виконавчий напис нотаріуса. Ми працюємо над тим щоб коло банків було розширено, наразі ми спілкуємось з Національним банком України, щоб запровадити таку систему як на державні банки, так і на комерційні банки в обов’язковому порядку», — зазначив Міненко.
Окрім цього, Кирило Міненко розповів про проект, який надасть реєстраторам можливість реєструвати в системі Мінюсту судові рішення.
«Додатково, ще є проекти стосовно реєстрації рішень суду реєстраторами в системі Міністерства юстиції, і обміну документами між судовою адміністрацією та Мінюстом. Тобто є рішення суду — воно автоматично попадає реєстратору, реєстратор автоматично його виконує і реєструє. Ця процедура буде відбуватись максимально автоматизовано, через шляхи взаємодії між судовою гілкою влади та виконавчою гілкою в особі Міністерства юстиції України», – повідомив він.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас