В Європі хочуть посилити безпеку та умови праці сезонних робітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі хочуть посилити безпеку та умови праці сезонних робітників

Особисті фінанси
232
Після того, як в Україні заборонили брати гроші з трудових мігрантів, Європейський парламент схвалив резолюцію, що закликає Єврокомісію оцінити умови зайнятості, охорони праці та здоров’я для транскордонних і сезонних працівників.
Документ опублікований на офіційному сайті Європарламенту.
Європейська влада хоче поліпшити роль посередницьких агенцій, виявити недоліки в законодавстві ЄС і провести можливий його перегляд. Останні події показали, наскільки європейські країни потребують додаткових трудових ресурсів.
У тексті резолюції також міститься заклик до поліпшення координації систем соціального забезпечення, яке необхідне для боротьби з соціальним шахрайством і зловживанням правами мобільних працівників. Резолюція була схвалена більшістю депутатів.
“Ця пандемія підкреслює нестабільність умов праці для 17 млн мобільних працівників в ЄС, з яких сотні тисяч – транскордонні, прикордонні та сезонні працівники. Поліпшення соціального захисту було необхідне ще до цієї кризи, але відсутність заходів безпеки на спаржевих і полуничних фермах або бойнях в Нідерландах чи Німеччині відкрило багатьом очі”, – заявила Петра де Суттер, депутат Європарламенту.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас