Рада ухвалила законопроект щодо захисту трудових мігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила законопроект щодо захисту трудових мігрантів

Казна та Політика
955
Верховна Рада України ухвалила за основу законопроєкт №2365 про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон.
За документ проголосували 248 народних депутатів.
“Шахрайство суттєво зменшиться, адже більшість нечесних бізнесменів заробляють на тому, що беруть наперед гроші за вакансію зі здобувачів, а потім чи просто зникають з грошима чи відправляють людей незрозуміло куди”, – вказано у пояснювальній записці.
Що пропонується проєктом закону:
  • заборонити компаніям, що працюють y сфері міжнародного працевлаштування, отримувати кошти з потенційного шукача роботи за працевлаштування за кордон;
  • адміністративну відповідальність за порушення такими компаніями заборони на стягнення з громадян будь-яких гонорарів, комісійних та інших винагород за посередництво у працевлаштуванні в Україні або за кордоном.
Після остаточного ухвалення закону український трудовий мігрант більше не буде сплачувати гроші компанії-посереднику за вакансію; а на компанії-порушники будуть накладати штраф (2-5 тисяч неоподатковуваних мінімумів).
У випадку, якщо компанія-посередник буде погано працювати, брехати здобувачу про вакансію та умови роботи, то не отримає від роботодавця свою оплату.

Довідка Finance.ua:

  • Обсяг приватних переказів традиційними та неформальними каналами в Україну за січень-березень цього року становить понад 2,9 мільярда доларів, а з України за кордон – майже 154 мільйони доларів.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наполягає, що зацікавлені в українських працівниках роботодавці за кордоном повинні укладати контракт не менше ніж на три місяці.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас