Чи враховується в стаж перебування на інвалідності при нещасному випадку на виробництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи враховується в стаж перебування на інвалідності при нещасному випадку на виробництві

Особисті фінанси
2645
Який порядок зарахування до стажу роботи періодів перебування на інвалідності у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням.
Про це пише Пенсійний кур“єр на сторінці FACEBOOK.
Відповідно до статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон 1058), у редакції, що була чинна до 01.10.2017, час перебування на інвалідності у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням зараховувався до страхового стажу для призначення пенсії за віком і до стажу роботи із шкідливими умовами, який дає право на призначення пенсії на пільгових умовах і в пільгових розмірах.

Як накопичити собі на пенсію 💰

Під час звернення за призначенням пенсії за віком/переведення з інвалідності на вік відповідно до Закону 1058 починаючи з 01.10.2017 до стажу роботи із шкідливими умовами, який дає право на призначення пенсії на пільгових умовах і в пільгових розмірах, зараховується час перебування на інвалідності у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням.
Варто пам’ятати, що обчислення страхового стажу за період до 01.01.2004 здійснюється згідно з раніше чинним законодавством, тобто відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення» (далі — Закон 1788).
Статтею 56 Закону 1788 передбачено, що час перебування на інвалідності у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням зараховується до стажу роботи для призначення пенсії за віком, а також до стажу роботи із шкідливими умовами, який дає право на призначення пенсії на пільгових умовах і в пільгових розмірах.

Довідка Finance.ua:

  • Надбавку до пенсії можна отримати за понаднормовий стаж Якщо громадянин при виході на пенсію має понаднормовий стаж, він може отримати надбавку до пенсії. Про це сказано в статті 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.
  • Міністерство соціальної політики України повідомило, що пенсії і державна соціальна допомога на період карантину, введеного владою в рамках заходів з протидії коронавірусу, будуть змінені автоматично.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас