Пенсії та соціальні виплати на період карантину будуть перепризначені автоматично — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсії та соціальні виплати на період карантину будуть перепризначені автоматично

Особисті фінанси
6490
Міністерство соціальної політики України повідомило, що пенсії і державні соціальні допомоги на період карантину, введеного владою в рамках заходів з протидії коронавірусу, будуть змінені автоматично.
Про це повідомили в прес-службі Мінсоцполітики.
Продовжать на період карантину виплати всіх пенсій та допомог людям, у яких на цей період припадає перекомісія медико-соціальної експертизи та лікарсько-консультативної комісії про встановлення інвалідності та перепризначення пенсій та допомог на новий період, без заяв і будь-яких документів.
“Після закінчення терміну дії карантину або обмежувальних заходів орган соціального захисту населення або управління Пенсійного фонду зробить перерахунок розміру виплаченої державної соціальної допомоги або пенсії на підставі поданої особою заяви (результатів повторного огляду медико-соціальної експертизи) та необхідних документів”, – додали в пресслужбі.
Як повідомляв Finance.ua, з 1 квітня уряд виплатить додаткову тисячу гривень пенсіонерам, які отримують менше 5000 грн.
Хто ще отримає допомогу. Крім пенсіонерів, одноразову допомогу отримають: люди з інвалідністю; діти з інвалідністю; люди з інвалідністю з дитинства; ті, хто отримує соціальні пенсії.

Довідка Finance.ua:

  • 30 березня Верховна рада України прийняла законопроект №3275.
  • Це другий пакет законодавчих змін, спрямований на підтримку українців і їхнього бізнесу під час протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас