Українці наростили депозити в банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці наростили депозити в банках

Кредит&Депозит
3062
Загальна сума вкладів українців у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів фізичних осіб зросла з початку року на 28,7 млрд грн до 529,8 млрд грн.
Про це повідомляє пресслужба фонду.
“Обсяг вкладів українців у банках, які є учасниками Фонду гарантування, виріс з початку введення карантину в Україні на 28,7 млрд грн, або на 5,7%. За даними станом на 1 червня 2020 року, загальна сума коштів на депозитах і поточних рахунках фізичних осіб становила 529,8 млрд грн”, – ідеться в повідомленні.
Як повідомила директор департаменту дистанційного та інспекційного моніторингу діяльності банків Олена Дещеня, значного відтоку коштів із депозитів через карантин не було.
“Наші очікування щодо можливого відтоку депозитів у зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції не виправдались. Значного відтоку коштів із депозитів у цей період не було, навпаки, обсяг вкладів з початку року навіть вийшов у плюс”, – розповіла вона.
У ФГВФО зазначають:
  • з початку введення загальнонаціонального карантину були тільки незначні коливання обсягу вкладів як у національній, так і в іноземній валютах;
  • у 2 і 3 декадах березня відзначений помірний відтік коштів у гривні, а у квітні відбулось скорочення обсягу депозитів в іноземній валюті;
  • з початку послаблення карантинних заходів спостерігалося зростання потреби населення в готівкових гривневих коштах – їх відтік був зафіксований у 2 декаді травня;
  • ці явища були короткостроковими і на загальну позитивну тенденцію не вплинули. Обсяг вкладів швидко відновився і з початку року зріс на 55,4 млрд грн, або 11,7%.
“Така позитивна динаміка зберігається з минулого року. На сьогодні приріст суми вкладів за перші 5 місяців поточного року вже перевищує темпи зростання за підсумками всього 2019 року. Тоді цей показник становив 36,1 млрд грн, або 8,2%”, – повідомляють у фонді гарантування.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні планують підвищити гарантовану суму відшкодування для депозитів з 200 тисяч гривень до 800 тисяч гривень.
  • Фонд гарантує відшкодування вкладів усім вкладникам в банках-учасниках, якими є всі банки України, окрім АТ «Ощадбанк». У разі визнання банку неплатоспроможними Фонд обов’язково виплатить гарантоване відшкодування вкладникам такого банку, адже це є однією із основних його функцій, визначених законом.
До речі, ви можете отримувати більше з вашого депозиту. Finance.ua домовився з банками, щоб ви могли отримати «Бонус до депозиту». Вигідну надбавку до відсотка можна оформити в три кроки.

Отримати бонус до депозиту 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас