Президент «Київміськбуду» розповів, скільки грошей не вистачає для порятунку інвесторів «Укрбуду» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент «Київміськбуду» розповів, скільки грошей не вистачає для порятунку інвесторів «Укрбуду»

Нерухомість
5888
На добудову всіх житлових комплексів «Укрбуду» не вистачає 2 млрд грн.
Про це повідомив президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір в інтерв’ю “Главкому”.
«На добудову всіх житлових комплексів «Укрбуду» не вистачає 2 млрд грн. Де ми їх повинні взяти? Ми запропонували дієвий механізм – викуп квартир Державною іпотечною установою. Тобто ми не просимо нам ці гроші подарувати, ДІУ все одне буде купувати квартири за своїми програмами. І це допомогло б нам отримати необхідну суму на одночасний старт робіт на такій великій кількості будівельних майданчиків», – повідомляє Кушнір.
За його словами, в компанії «Київміськбуд» розуміли, що падіння «Укрбуду» вплине на всю будівельну галузь.
«За масштабом будівництва лише «Київміськбуд» міг потягнути такий обсяг. Тому ми взялися добудовувати. І за перші місяці взяли дуже гарний темп. Провели і фінансовий, і технічний аудит, прийняли перші п’ять з 22 житлових об’єктів. Але аудит нам чітко показав: приймати потрібно лише всі об’єкти разом, адже більша частина з ЖК, що залишилися, мінусові, лише чотири можуть забезпечити прибуток, за рахунок якого буде можливість витягнути весь цей проект. Але всі вони будувалися на землях Міністерства оборони, тому ми зіткнулися з бюрократією та нерозумінням проблеми з боку відомства», – додав президент «Київміськбуду».
Крім того, як повідомив Кушнір, вже з’явився діалог із Мінобороною.
«Новий міністр провів вже кілька нарад, в тому числі й з нами, з інвесторами. Сподіваюся, проблема буде вирішена. Зараз ми бачимо, що Міноборони направило листа до уряду з проханням винести питання на засідання Кабміну, зібрало всі зацікавлені сторони, почуло нашу позицію щодо фінансового боку проекту – з викладками результатів аудиту. Тобто ми зрушили з мертвої точки», – підсумував він.

Довідка Finance.ua:

  • У середині грудня минулого року Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що будинки однієї з найбільших будівельних компаній в Україні – «Укрбуду» – добудує «Київміськбуд».
  • Представники «Київміськбуду», «Укрбуду» та група інвесторів підписали меморандум, згідно з яким роботи на недобудованих будинках відновляться протягом пів року. «Київміськбуд» має добудувати 23 житлові комплекси й один бізнес-центр.
  • Президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір заявляв, що без підтримки держави будівництва “Укрбуду” можуть виявитися замороженими на десятки років, оскільки чиновники та власники землі вирішили скористатися ситуацією та виторгувати додаткові преференції.
  • Президент України Володимир Зеленський на пресконференції 20 травня порекомендував меру Києва Віталію Кличку підключитися до вирішення питання з корпорацією “Укрбуд”.
  • Зеленський також звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням забезпечити координацію заходів щодо усунення перешкод в процесі відновлення будівництва об’єктів будівельної компанії “Укрбуд”.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас