Кияни майже не користуються нічним тарифом на електроенергію - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни майже не користуються нічним тарифом на електроенергію - дослідження

Енергетика
3956
Кияни майже не користуються перевагами нічного тарифу на електроенергію.
Про це свідчать результати дослідження ДТЕК Київські електромережі.
«ДТЕК Київські електромережі проаналізував споживання електроенергії у клієнтів, які користуються двозонним тарифом. Результати аналізу свідчать про те, що незважаючи на можливість заощаджувати, більшість не користується цією перевагою. Обсяг використаної домогосподарствами у нічний час електроенергії становить лише двадцяту частину їх загального споживання», – повідомляють у компанії.
Тарифи двозонного лічильника:
  • вартість кіловатів вдень (з 7:00 до 23:00) становить: до 100 кВт/г – 0,9 грн за кіловат-годину, а вище 100 кВт/г – 1,68 грн за кіловат-годину;
  • вночі (з 23:00 до 7:00) тариф вдвічі нижчий: до 100 кВт/г – 0,45 грн, а понад 100 кВт/г – 0,84 грн.

Як заощадити на комуналці 👛

«У Києві сьогодні двозонним тарифом за допомогою розумних лічильників користуються 105 тисяч клієнтів. При цьому вночі вони споживають лише 5-6% свого загального обсягу електроенергії. Тобто фактично люди не користуються у повній мірі перевагами, які дає розумний лічильник та нічний тариф», – зазначив генеральний директор ДТЕК Київські електромережа Маріс Куніцкіс.

Довідка Finance.ua:

  • Українці заборгували за електроенергію близько 5 млрд грн. За три місяці населення України накопичило “колосальні” борги перед постачальниками електричної енергії – 4,7 мільярда гривень.
  • Фахівці компанії “ДТЕК Київські електромережі” в 2019 році виявили 1370 випадків несанкціонованого підключення до мереж, в тому числі 720 випадків – юридичними особами та 650 – побутовими клієнтами.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас