Дедалі більше українців відкривають у Польщі власний бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дедалі більше українців відкривають у Польщі власний бізнес

Фондовий ринок
1948
Дедалі більше іноземців відкривають економічну діяльність у Польщі. В Опольському воєводстві свої фірми мають 347 іноземців. Найбільше серед них українців. Унаслідок пандемії коронавірусу з Польщі виїжджали перш за все особи, які працювали на основі трудового договору.
Про це повідомляє «Польське Радіо» із посиланням на дані видання Gazeta Polska Codziennie.
Зазначається, що в опольському відділенні Закладу соціального страхування помітили більшу зацікавленість іноземців відкриттям власного бізнесу.
«Якщо порівняти осінь 2019 року з нинішніми даними, можна стверджувати, що іноземці щораз більш охоче реєструють несільськогосподарську економічну діяльність. Торік восени в регіоні було 313 таких прикладів, а зараз їх у нас 347. Найчисленніше представлені в цій групі громадяни України; про самостійну сплату внесків на соціальне страхування повідомили 139 осіб», – сказав речник Закладу соціального страхування в Ополі Себастіан Щурек.
Через епідемічну ситуацію зменшилося число іноземців, за яких опольські роботодавці декларували сплату внесків до Закладу соціального страхування. Восени минулого року в регіональній системі було понад 20 тисяч іноземців, а тепер їх число зменшилося до 15 600. Більшість з них – громадяни України.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас