У травні кількість українських заробітчан у Польщі збільшилася втричі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У травні кількість українських заробітчан у Польщі збільшилася втричі

Світ
739
Відновлення польської економіки відродило попит на робітників з України, кількість яких збільшилася у три рази всього за місяць.
Про це пише видання Rzeczpospolita.
“У той час, як у квітні до нас прибуло менше 34 тисяч українців, у травні ця кількість майже потроїлася, до 94 тисяч”, – пише видання, посилаючись на дані штабу прикордонної служби Республіки Польща.
“У сфері логістики і агропродовольчої галузі попит на співробітників з-за кордону більш ніж на 20% вищий, ніж рік тому”, – зазначає президент агентства з працевлаштування EWL Анджей Коркус, додавши, що в умовах пандемії ресторанна і готельна індустрія скоротилася до мінімуму.
За словами президента агентства Personnel Service Кшиштофа Інглота, наразі у Польщі на 300-400 тисяч українців менше, ніж рік тому. Це є результатом хвилі їх повернення в Україну у перші тижні пандемії, а також утрудненого припливу сезонних робітників.
Крім того за словами Інглота, вартість приїзду працівників з України зараз в три рази вища, ніж рік тому. Повідомляється, що його агентство залучає 150-300 українців на тиждень для роботи у харчовій промисловості, логістики та виробництві побутової техніки. Воно покриває витрати на прибуття і обов’язковий 14-денний карантин.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас