У Мінрегіоні розповіли, за якої умови тарифи на тепло знизяться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінрегіоні розповіли, за якої умови тарифи на тепло знизяться

Особисті фінанси
549
Зниження тарифів на опалення в опалювальному сезоні 2020/2021 років можливо при збереженні ціни природного газу на рівні середньої ціни минулого опалювального сезону, яка склала 4 048,5 гривень за 1 тис. куб. м.
Про це йдеться в повідомленні Міністерства розвитку громад та територій України.
“Тарифна політика в житлово-комунальному господарстві безпосередньо залежить від цінової політики в паливно-енергетичному комплексі”, – ідеться в повідомленні.
Як зазначається, зниження тарифів на комунальні послуги можна розглядати лише за умови збереження значення основних складових цих тарифів:
  • вартості природного газу (у тарифах на послуги з теплопостачання витрати на природний газ займають близько 80%);
  • вартості електричної енергії (у тарифах на послуги з водопостачання та водовідведення витрати на електроенергію займають 30%).
У разі, якщо ціна природного газу в опалювальному сезоні 2020/2021 рр. буде на рівні середньої ціни (4048,5 грн/тис.м3), що діяла у минулому періоді, то з’явиться можливість зменшити тарифи на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води.
В умовах функціонування ринку природного газу його вартість для підприємств теплопостачання змінюється щомісяця. У минулому опалювальному сезоні ціна природного газу коливалася від 2897,0 грн/тис.куб.м. (у квітні 2020 року) до 4899,0 грн/тис.куб.м. (у листопаді 2019 року).

Довідка Finance.ua:

  • У Міністерстві розвитку громад і територій України пропонують реструктуризувати заборгованість споживачів житлово-комунальних послуг. Йдеться про заборгованість, яка виникла станом на 1 травня цього року.
  • В кінці травня 2020 року споживання електроенергії в Україні трохи збільшилося. Цьому сприяли нові етапи послаблення карантину в більшості областей України та запуск метрополітену в Києві, Харкові та Дніпрі.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас