У Кабміні пропонують реструктуризацію боргів за ЖКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні пропонують реструктуризацію боргів за ЖКП

Особисті фінанси
2425
У Міністерстві розвитку громад і територій України пропонують реструктуризувати заборгованість споживачів житлово-комунальних послуг. Йдеться про заборгованість, яка виникла станом на 1 травня цього року.
Про це повідомляє Урядовий портал.
Мінрегіон підготував законопроект “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати за житлово-комунальні послуги”.
Заборгованість споживачів хочуть реструктуризувати терміном на 60 місяців рівними частинами.
За 4 місяці поточного року близько 100% споживачів розрахувалися за спожиті житлово-комунальні послуги, включаючи оплату за спожитий природний газ та електричну енергію.
При цьому рівень розрахунків за послуги теплопостачання, утримання будинків і вивезення побутових відходів становив 94%, що більше від аналогічного періоду минулого року (89,2%).
«За послуги теплопостачання, водопостачання, поводження з побутовими відходами та утримання будинків сплата в поточному році перевищує сплату минулого року, і це істотне збільшення. Наприклад, за опалення споживачі в цьому році розрахувалися на рівні 97%. У період карантину споживачі скоротили заборгованість за спожиті послуги більш ніж 1,100 млрд грн», – зазначила заступник міністра Наталія Хоцянівська.
«Не платять за комунальні послуги саме ті сім’ї, які не мають права на державну допомогу, а значить, їхні доходи дозволяють проводити своєчасну оплату. І ми ведемо мову не про застарілий житловий фонд, а про сучасні нові будівлі, яким не більше 5-7 років», – зазначила заступник міністра.

Довідка Finance.ua:

  • Державні виконавці на час карантину і протягом 30 днів після нього не виселятимуть примусово людей за комунальні борги і не будуть стягувати іпотечні заборгованості.
  • Кабмін планує компенсувати громадянам певний відсоток комунальних платежів, які зростуть через те, що люди будуть перебувати вдома на карантині.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас