На порозі «Спліту»: до чого готуватися МФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На порозі «Спліту»: до чого готуватися МФО

Кредит&Депозит
20715
З 1 липня фінансовий ринок України починає діяти відповідно до закону про “спліт”, згідно з яким право регулювання ринків небанківських фінансових послуг має перейти від Нацкомфінпослуг до Нацбанку.
У зв’язку з цим експерт від Національного антикорупційного бюро Олена Коробкова на вебінарі “FinUpdate. Випуск 6: Ринок МФО: Нові реалії” дала пораду мікрофінансовим організаціям.
Учасники вебінару не лише дізналися більше про стан ринку МФО, а й отримали подарунки від партнерів розіграшу – гастро-ресторану Flamber, детейлінгу Vepryk і салону краси Sotto Voce: beauty Hub. FinTech партнер вебінару – платіжна система Interkassa.
За її словами, НБУ як регулятор вибудовує систему регулювання і нагляду на підставі ризик-орієнтованого підходу. З огляду на це, компаніям, які оперують виключно власними ресурсами, тобто коштами акціонерів, не варто очікувати різкого посилення вимог до капіталу або інших показників.
“Колегам з небанківського ринку я б рекомендувала детально вивчити постанови від НБУ про інформаційне забезпечення клієнта. Вони поки що більше стосуються банків, але з часом умови розкриття інформації про продукти, в тому числі і в рекламі, повинні вирівнятися для всіх учасників ринку”, – заявила Коробкова.
На думку експерта, можна не сумніватися, що увага регулятора в цій сфері буде більш ніж прискіпливою, тому МФО краще готуватися заздалегідь.

Довідка Finance.ua:

  • 12 вересня 2019 року Рада прийняла закон про «спліт». Тоді за нього проголосували 296 депутатів.
  • Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №1069-2 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг” 16 жовтня 2019 року.
  • Нацбанк анонсував серйозні зміни, які повинні наблизити українські фінансові ринки до європейських, зробити їх “прозорими” і захистити права споживачів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас