Киянам роз'яснили, чому підвищився тариф на вивіз сміття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам роз'яснили, чому підвищився тариф на вивіз сміття

Особисті фінанси
2526
За останній період частина мешканців отримала квитанції зі зміненою (вищою) сумою оплати за послугу з вивезення побутових відходів.
Про це повідомляє КП Київкомунсервіс.
“Київкомунсервіс” пояснює, що з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби вірусу Covid-19, Постійною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА (протокол засідання №13 від 17.03.2020) було прийнято рішення заварити сміттєпроводи у більшості будинках. Це напряму вплинуло на суми у платіжках.
Оскільки розрахунок вартості послуги з вивезення побутових відходів здійснюється на основі діючих норм утворення відходів: для багатоповерхових будинків із упорядкованими сміттєпроводами – така норма на одну особу (нижча), та становить 1,93 м.куб. на рік, для житлових будинків без сміттєпроводів – 2,15 м.куб. відповідно.
Вартість послуги на одного мешканця зросла на 3 грн. 69 коп.
Там наголошують, що з квітня 2019 року тарифи на послугу з вивезення побутових відходів не змінювались, а збільшення плати відбулось виключно в зв’язку із заварюванням сміттєпроводів. Для таких будинків збільшено кількість контейнерів або змінено графік вивезення сміття.
Заварювання сміттєпроводів не належить до компетенції КП “Київкомунсервіс”.
Нагадаємо, що пільговий період оплати комунальних послуг у Києві триватиме до завершення обмежувальних заходів через COVID-19.

Довідка Finance.ua:

  • У Мінрегіоні поінформували, що загальна заборгованість населення за комунальні послуги на 1 квітня становила 33 млрд грн. Найбільше заборгували споживачі Києва (майже 7 млрд грн).
  • На період карантину збільшено на 50% соціальні нормативи користування електричною енергією, холодною і гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі і підігріву води.

Оплата комунальних послуг без комісії 🛁

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас