Ціни на електроенергію цього року не піднімуть, однак згодом цього не уникнути - Герус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на електроенергію цього року не піднімуть, однак згодом цього не уникнути - Герус

Енергетика
537
У 2020 році підвищувати тарифи на електроенергію не планують, а дефіциту енергетики наразі немає. Однак згодом тарифи зростуть.
Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус в етері «Право на владу» на телеканалі «1+1».
Він зазначив, що в президента Володимира Зеленського нещодавно була нарада стосовно енергетики, і там визначили, що підняття цін на електроенергію цього року не планується.
«Хочу всіх заспокоїти: ні в цьому кварталі, ні в наступному, ні до кінця року такого підвищення (тарифів на електроенергію. – Ред.) не буде», — сказав він.
Також Герус запевнив, що в Україні сьогодні немає дефіциту енергетики, тому система електроенергії «далека від відключень».
«У нас у країні є достатньо всього: з надлишком вистачає вугілля, повні газосховища газу, ядерного палива на атомних електростанціях на 1,5-2 роки наперед, і в нас уже достатньо багато генерації з відновлюваних джерел енергії», — розповів депутат.
Водночас згодом, як уточнив глава комітету, тарифи все ж зростуть, оскільки «є якась інфляція, а люди хочуть, щоб зарплата зростала».
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас