У КМДА пояснили, як оформити заявку на розміщення літніх майданчиків онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА пояснили, як оформити заявку на розміщення літніх майданчиків онлайн

Особисті фінанси
210
У Департаменті містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації (КМДА) нагадали, що власники закладів громадського харчування можуть подати заявку на розміщення літніх терас онлайн.
Про це написав заступник директора департаменту та начальник управління адмінпослуг Юрій Тацій на своїй сторінці в Facebook.
Як це зробити. Через портал містобудівного кадастру можна перейти до окремого ресурсу, де онлайн оформити заяву про розміщення майданчика для харчування біля стаціонарних закладів ресторанного господарства, а також про розміщення об’єктів сезонної дрібнороздрібної торговельної мережі біля стаціонарних підприємств торгівлі.
Оформлення заявки:
  • на інтерфейсі необхідно знайти спеціальну іконку (при наведенні курсору можна побачити опис – створення заяви про розміщення майданчика). Натиснувши на неї, потрібно вибрати ділянку на карті і натиснути кнопку “створити заявку”;
  • після цього необхідно заповнити форму: тут потрібно вказати тип тимчасової споруди, адресу, фотографії місця, особисті дані і т. д., а також завантажити вказаний у формі перелік документів;
  • вісля відправки заповненої форми на електронну пошту надійде фрагмент ортофотоплану вашої ділянки, це потрібно для останнього етапу;
  • далі в будь-якому графічному редакторі (можна Paint) потрібно нанести контур майбутнього майданчика на ортофотоплані. Після цього необхідно на сайті в верхньому лівому кутку натиснути кнопку “Заява на пайову участь”, знайти номер своєї заяви і прикріпити ортофотоплан з контуром.
Раніше МОЗ опублікував оновлені вимоги до роботи літніх майданчиків ресторанів під час карантину. Зокрема, крім стандартних вимог до встановлення “літників”, на час додали санітарно-епідеміологічні норми і додаткові обмеження. Також повідомлялося про те, що ресторани бояться відкривати літні майданчики через штрафи.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 12 квітня працювали тільки 32% закладів, а їхній оборот впав до 22%. А з 25 травня працюють 69% ресторанів, проте їхні обороти збільшуються не так швидко – 51%.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас