Нові правила реєстрації проживання в іпотечному житлі: що змінилось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові правила реєстрації проживання в іпотечному житлі: що змінилось

Особисті фінанси
1610
Кабмін підтримав проєкт постанови Міністерства юстиції «Про внесення змін до Правил реєстрації місця проживання», якою врегульовуються особливості реєстрації місця проживання в іпотечному житлі.
Про це йдеться на сайті Мін’юсту.
Мета: створити сприятливі умови для подальшого розвитку іпотечного кредитування в Україні та вдосконалити механізми захисту майнових прав іпотекодержателя та житлових прав іпотекодавця.
Що передбачає постанова:
  • у разі перебування житла в іпотеці або в довірчій власності, що є одним із способів забезпечення виконання зобов’язань, реєстрація місця проживання особи здійснюється лише за наявності згоди відповідного іпотекодержателя або довірчого власника;
  • з метою перевірки права власності особи, що подала заяву для реєстрації місця проживання, на відповідне житло, а також перевірки перебування такого житла в іпотеці або в довірчій власності передбачається обов’язок працівника органу реєстрації використовувати відомості Державного реєстру речових прав на нерухоме майно шляхом безпосереднього доступу до нього.
«Нові правові механізми усунуть перешкоди для звернення стягнення на житло, що перебуває в іпотеці або довірчій власності, та, відповідно, полегшать доступ до іпотечного кредитування», – пояснюють у Мін’юсті.

Довідка Finance.ua:

  • Із 44 мільйонів жителів України 6 мільйонів потребують власного житла, а це майже кожен сьомий українець.
  • Президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе заявляв, що іпотечне кредитування із середньою ставкою у 8% має бути доступним в Україні – цього очікують інвестори та забудовники.
До речі, щоб не чекати роками і не збирати потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви зупинилися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог іпотечних кредитів.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас