У Мінсоцполітики назвали дату доплат пенсіонерам старше 75 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики назвали дату доплат пенсіонерам старше 75 років

Казна та Політика
1047
Доплати пенсіонерам старше 75 років планується почати з 2021 року. Надбавки по 500 гривень отримають близько мільйона осіб.
Про це сказала заступник міністра соціальної політики Тетяна Сальникова в ефірі каналу “Україна 24”.
Сальникова заявила, що президент України Володимир Зеленський поставив чиновникам “дуже чітке завдання”, яке передбачає наближення розміру пенсії до фактичного прожиткового мінімуму.
“Перший крок ми зробили: з 1 квітня для пенсіонерів у віці 80+ введені доплати в розмірі до 500 гривень. Такі доплати для людей 75 років плюс з 2021 року введені”, – повідомила вона.
За її словами, кількість пенсіонерів старше 75 років становить близько 1,5 млн осіб, а від 75 років до 80 років – близько 1,1 млн осіб.
Раніше Finance.ua писав, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль допускає впровадження накопичувального рівня пенсійної системи до 2021 року. На його думку, накопичувальна система – це єдиний шлях для майбутніх пенсіонерів отримувати гідну пенсію, а для бізнесу – зберегти адекватне навантаження.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявляла, що надбавка до пенсії “світить” громадянам, які мають понад 40 років стажу, але які отримують маленькі пенсії.
  • Вона додала, що міністерство хоче дозволити виходити достроково на пенсію батькам, які доглядають за дітьми з рідкісними хворобами і не мають достатнього страхового стажу.

Як перевірити свій страховий стаж 🧐

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас