У «Слузі Народу» розповіли, як можна боротися з дефіцитом Пенсійного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У «Слузі Народу» розповіли, як можна боротися з дефіцитом Пенсійного фонду

Казна та Політика
5408
Податки на зарплату і впровадження «другої пенсії». За допомогою цього можна вирішити проблему браку фінансування в Пенсійному фонді України.
Відповідну заяву зробила голова парламентського комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів Галина Третьякова в ефірі телеканалу “Україна 24”.
Ми з 2017 року оподатковуємо так званих “сплячих” ФОП, які навіть не мають доходу, і там сформувалася в ПФУ заборгованість таких ФОП, яка становить близько 10 млрд гривень. Виходячи з цього балансу, ми вважаємо, що кожна працююча людина має щомісяця платити досить податків, щоб утримувати одного пенсіонера. Якщо у нас середня пенсія 3100 грн, то відповідно кожен з працюючих повинен платити приблизно 3100 грн, – заявила Галина Третьякова.
Народний депутат додала, що вирішити проблему в пенсійній сфері в країні допоможе впровадження другого рівня пенсійної системи.
“І без радикальних кроків, як впровадження другого рівня соцзабезпечення, різкого збільшення розміру ЄСВ – ми пенсійну систему не збалансуємо”, – зазначила Галина Третьякова.
За матеріалами:
Socportal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас