Швидка зміна пріоритетів: "карантинний" ринок праці (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидка зміна пріоритетів: "карантинний" ринок праці (дослідження)

Особисті фінанси
1799
Одним з характерних явищ “карантинного” ринку праці стала швидка зміна пріоритетів і нерівномірність. В одних областях кількість вакансій зменшувалася більш ніж удвічі, а в інших зростала втричі.
Про це повідомляє міжнародний кадровий портал hh.ua.
IT-фахівці. Найбільш активний пошук IT-фахівців спостерігався на початку карантину, в другій половині березня, коли кількість вакансій збільшилася на 125%. Однак уже в квітні динаміка зростання кількості вакансій відчутно сповільнилася: в порівнянні з березнем їх кількість зросла лише на 32%. У першій половині травня частка в загальному обсязі вакансій і кількість пропозицій про роботу IT дещо впали: в межах 2-4%.
Виробництво. Вакансії скоротилися з 6% в лютому до 4% в березні. Однак уже в квітні ситуація в цій галузі покращилася, а кількість вакансій зросла більш ніж удвічі (на 105%). У травні пропозицій роботи в профсфері “Виробництво” також стало більше (на 14%), а частка збільшилася до 7%.
Транспорт. В середині березня зменшилася на 2%, але вже в квітні, коли компанії активно почали розвивати сегмент онлайн-доставки, логістів, водіїв, кур’єрів шукали частіше – кількість пропозицій роботи для них зросла майже вдвічі (на 95%).
Кого активно шукали в квітні. Кур’єрів, перекладачів, секретарів, операторів кол-центрів. У цей період більше компаній змогли перебудувати бізнес на e-commerce напрямок, тому зросла потреба у фахівцях, які будуть обробляти відповідні замовлення. А ось вже в травні кількість пропозицій про роботу для них дещо зменшилась (на 15%).
ТОП-5 профсфер за динамікою зростання кількості вакансій: “Безпека” (+20%,) “Робочий персонал” (+19%), “Транспорт” (+17%), “Виробництво” (+16%), “ маркетинг “(+15%).
ТОП-5 сфер роботодавців за динамікою зростання кількості вакансій: «Товари народного споживання (нехарчові)” (+57%), “Роздрібна торгівля» (+48%), “Рух, логістика” (+37%), “Сільське господарство “(+30%),” Продукти харчування “(+20%).

Довідка Finance.ua:

  • Коронакриза стала серйозним викликом для сфери зайнятості. В Україні відбулося істотне зменшення кількості вакансій з одночасним зростанням кількості безробітних. Це підвищило конкуренцію за робочі місця (в нашій країні на одну вакансію претендують 10 безробітних).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас