ФГВФО підписав перші договори в закордонних юрисдикціях щодо збитків неплатоспроможних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО підписав перші договори в закордонних юрисдикціях щодо збитків неплатоспроможних банків

Кредит&Депозит
567
ФГВФО підписав договори щодо представництва інтересів Фонду та неплатоспроможних банків у судових процесах (кримінальних, цивільних, господарських) про відшкодування збитків, заподіяних таким банкам та їхнім кредиторам пов’язаними з банками особами (власниками, керівниками та/або іншими особами) у закордонних юрисдикціях та за необхідності у юрисдикції України.
Про це йдеться в повідомленні фонду.
Підписання договорів стало успішним завершенням відкритих конкурсів, оголошених Фондом в середині листопада 2019 року щодо повернення активів ПАТ «Дельта Банк» та ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит», виведених за кордон.
Серед партнерів Gateley PLC, які задіяні у проекті, слід відзначити провідну світову аудиторську компанію Grant Thornton UK LLP, юридичних радників на Кіпрі – George Z. Georgiou & Associates LLC, Британських Вірджинських островах – Ogier та у Франції – BONIFASSI Avocats, а також компанію зі Сполучених Штатів Америки, яка займається фінансуванням судових процесів – Bench Walk Advisors LLC.
У кожному з двох конкурсів взяло участь 11 юридичних компаній, більшість з яких – іноземні з головними офісами у Лондоні.
Українські компанії-посередники до участі у вказаних проектах не залучені, а організація спільної роботи та комунікація повністю забезпечується працівниками Фонду гарантування.
Фонд розраховує, що інтерес провідних юридичних компаній з бездоганною діловою репутацією та світовим ім’ям до нових конкурсів за напрямком пошуку активів та стягнення шкоди посилюватиметься, і в результаті – вкладники та кредитори неплатоспроможних банків отримають реальну можливість на компенсацію втрачених ними активів через дії пов’язаних осіб таких банків.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося, що банки знизять ставки за депозитами нижче ніж 10%. Падіння ставок за депозитами, яке призупинилося в період карантину, незабаром продовжиться.
  • Станом на 1 березня 2020 року фізособи тримали в банках 495,2 млрд грн, що на 7,9 млрд грн більше, ніж на початок лютого 2020 року.
  • У реєстрі учасників Фонду гарантування нараховувалося 74 банки (на 1 березня 2020 року). Загальна сума коштів, акумульованих Фондом на початок березня 2020 року, склала 11,3 млрд грн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас