Банкрутство банку: хто винен і хто має платити (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкрутство банку: хто винен і хто має платити (опитування)

Кредит&Депозит
1032
Більшість українців вважають, що винними у банкрутстві банку є його власники. Серед опитаних таких аж 63%.
Про це свідчать результати дослідження ФГВФО, представлені під час онлайн-презентації на тему «Як за два роки змінилася обізнаність про гарантування вкладів та фінансові настрої громадян».
Ще 20% опитаних думають, що банкрутство банків виникає через недостатній нагляд регулятора — Національного банку України.
Хто має платити? Значна кількість респондентів (41%) вважають, що відшкодовувати збитки вкладників, депозити яких перевищували гарантовану суму, мають власники неплатоспроможних банків. На думку 30%, нести фінансову відповідальність перед такими вкладниками має НБУ. 17% опитаних зазначили у відповіді на це питання державу, а 34% – Фонд гарантування вкладів фізосіб.
Досвід із банками. Щоб оцінити загальний досвід взаємодії з банками, респондентам запропонували відповісти на запитання, чи доводилося їм особисто або їхнім родичам чи близьким друзям потрапляти у неприємні ситуації протягом останніх 2 років.
Серед тих ситуацій, про які чули респонденти, найчастіше згадується ситуація, коли банк було ліквідовано, а кошти не повернули (8%).
Банкрутство банку: хто винен і хто має платити (опитування)
Загалом частка респондентів, які зіштовхувалися з будь-якими із запропонованих ситуацій, порівнюючи з 2017 роком, значно не змінилася і становить 24% (проти 23% у 2017 році).
До речі, ви можете отримувати більше з вашого депозиту. Finance.ua домовився з банками, щоб ви могли отримати «Бонус до депозиту». Вигідну надбавку до відсотка можна оформити в три кроки.

Отримати бонус до депозиту 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас