Мінсоцполітики розробляє накопичувальну пенсійну систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики розробляє накопичувальну пенсійну систему

Казна та Політика
1360
Для забезпечення мінімальних соціальних стандартів пенсійного забезпечення, коефіцієнту заміщення пенсіями втраченого заробітку не менше 40%, немає іншого шляху, ніж запровадження обов’язкової накопичувальної пенсійної системи.
Про це заявила заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Тетяна Сальнікова.
Також вона наголосила, що модель роботи системи має бути побудована на вже існуючих державних (ДФС та ПФУ) та приватних інституціях (НПФ, КУА, адміністратори, банки-зберігачі), без створення монополістичних структур за рахунок коштів державного бюджету, але з посиленням державного регулювання.
“Має бути забезпечено право людини вільно, без жодного тиску з боку роботодавців або інших суб’єктів, вибирати та в будь-який момент змінювати установу для своїх пенсійних накопичень. Безпека накопичень має гарантуватись законодавчо встановленими механізмами роботи системи”, – прокоментувала Сальнікова.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів України розробляє механізм впровадження обов’язкової страхової пенсійної системи, яка працюватиме паралельно з чинною солідарною. В результаті українці зможуть отримувати по дві пенсії.
  • Раніше депутати зареєстрували законопроєкт №2683 “Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення”, яким пропонувалось до наявної, солідарної, пенсійної системи додати ще одну – накопичувальну.
  • Експерти в цілому підтримують ідею запровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення, оскільки це є світовим досвідом, і до того ж успішним, проте у них також є велика кількість питань і зауважень до запропонованого законопроєкту.
  • 82,7% пенсіонерів отримують пенсію до 4 тис. грн, що нижче фактичного прожиткового мінімуму.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас