Ситуація на ринку праці залишається напруженою - НБУ (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситуація на ринку праці залишається напруженою - НБУ (інфографіка)

Особисті фінанси
1581
Ситуація на ринку праці в України в умовах урядового карантину протягом останнього тижня (з 17 по 23 квітня) залишалася напруженою.
Про це йдеться в “Економічному огляді тижня” Національного банку України (НБУ).
За даними моніторингу НБУ, кількість нових вакансій на сайтах працевлаштування хоча й перестала знижуватися, але є досить низькою порівняно з докризовим рівнем.
Ситуація на ринку праці залишається напруженою - НБУ (інфографіка)
“Хоча частка підприємств, які відповіли, що змін у кількості працівників не очікується, зросла до 82%, у коментарях підприємства зазначають, що частину працівників відправляють у відпустки за свій рахунок”, – йдеться в документі.
Усі види діяльності поліпшили очікування, крім тих, хто працює на внутрішньому ринку. Це переважно відповідає очікуванням підприємств щодо обсягів реалізації.
Ситуація на ринку праці залишається напруженою - НБУ (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Державна служба зайнятості пом’якшила умови отримання матеріальної допомоги по безробіттю тим українцям, які звільнилися за власним бажанням.
  • Кабмін встановив розмір допомоги з часткового безробіття на період карантину. Розмір допомоги складе дві третини окладу, але не більше мінімальної зарплати.
  • ФОПам та малозабезпеченим сім’ям виплатять допомогу.
  • В Україні на період карантину мінімальний розмір допомоги на випадок безробіття збільшується з 650 гривень до 1000 гривень.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас