Статки Ахметова впали на 80% за 7 років - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Статки Ахметова впали на 80% за 7 років - Bloomberg

Фондовий ринок
1428
Падіння сировинних ринків “вдарило” по статках найбагатшої людини України Ріната Ахметова.
Про це пише Bloomberg.
Зазначається, що статки Ахметова в 2013 році становили 22,4 мільярда доларів, але за останні сім років впали на 80%, що є одним з найбільш значних падінь, що відслідковуються індексом мільярдерів Bloomberg.
Промислове виробництво в Україні знижувалося в лютому п’ятий місяць поспіль через напруженість в світовій торгівлі і пандемію, що обмежує попит на товари.
Важкі часи для Метінвесту, найбільшого виробника сталі в країні, почалися минулого року з падіння світових цін на метали, а також зростання курсу гривні по відношенню до долара більш ніж на 16%. Це призвело до зниження прибутку холдингу. За словами пресслужби, ситуація була настільки поганою, що компанія скасувала традиційну новорічну вечірку в престижному ресторані.
Тепла погода взимку призвела до зниження споживання електроенергії та природного газу. В результаті видобуток вугілля в енергокомпанії Ахметова ДТЕК може впасти на 30% в цьому році, заявив генеральний директор Максим Тимченко на пресконференції.
ДТЕК інвестував близько 1,2 мільярда доларів у відновлювану енергію, але може витратити менше коштів в цій галузі, оскільки глобальна економіка сповільнюється, а державне регулювання робить галузь менш привабливою для інвестицій.
Представник СКМ, холдингової компанії Ахметова, заявив в електронному листі, що планує зосередитися на “основних” промислових підприємствах, а не розширювати сільськогосподарську діяльність компанії HarvEast.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас