Що таке транскордонний е-підпис і для чого використовується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що таке транскордонний е-підпис і для чого використовується

Особисті фінанси
2135
Транскордонний електронний підпис дозволить вести електронний документообіг не лише всередині країни, а й з іншими державами.
Про це пише Міністерство цифрової трансформації України на своїй сторінці на FACEBOOK.
Що це означає. Громадяни та бізнес зможуть підписувати угоди та інші документи з іноземними компаніями електронним способом.
Як наразі відбувається обмін угодами між різними країнами:
Наприклад, одна сторона з України, а інша – з-за кордону. Одна сторона підписує угоду на папері та відправляє угоду через службу міжнародних перевезень. Або ж одна сторона подорожує до другої для особистого підписання документу. Такий процес займає від 2 днів.
Яка вигода:
  • Громадяни та бізнес зможуть заощаджувати на логістиці та економити час на підписанні документів. До того ж, отримають колосальну зручність сервісу та додаткові гарантії для захисту даних.
  • Українці зможуть користуватися електронною ідентифікацією в країнах, з якими відбудеться взаємне визнання електронних довірчих послуг, для отримання в тому числі публічних сервісів онлайн і навпаки.
Як це працює в інших країнах. Транскордонний е-підпис вже запроваджений для засобів електронної ідентифікації в Німеччині, Італії, Естонії, Іспанії, Люксембурзі та Хорватії. Він є основою єдиного цифрового ринку ЄС. Єврокомісія оцінює потенційну щорічну вигоду від впровадження Єдиного цифрового ринку у розмірі 415 млрд євро!
Коли українці отримають таку можливість. 10 квітня Мінцифри отримало підтвердження від програми EU4Digital про те, що Україну було обрано серед країн Східного Партнерства ЄС для участі в пілотних проєктах для транскордонного електронного підпису.

Довідка Finance.ua:

  • В лютому в Україні запустили електронний підпис до ID-картки. Нова послуга безкоштовна та дає низку переваг у електронному сервісі, як державним органам, так і бізнесу. ID-картка видається на основі Єдиного державного реєстру та має надійний захист, містить біометричні дані та дані обміну між всіма реєстрами.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас