Підтримка бізнесу у світі в період карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підтримка бізнесу у світі в період карантину

Нерухомість
1038
Уряд України вживає заходів з метою підтримки бізнесу під час карантину. Так, на період з 01 березня до 30 квітня 2020 року діє заборона на виселення орендарів житла за несплату комунальних послуг та не нараховуються штрафи та пеня за несплату комунальних послуг та інші.
Україна. Обмеження, запроваджені на території України загалом та окремих містах або областях через карантин, не залежать від волі орендарів. Це означає, що вони не повинні сплачувати орендну плату, якщо робота їхніх закладів в орендованих приміщеннях тимчасово/повністю призупинена/заборонена з огляду на специфіку їхньої діяльності.
Якщо ваша діяльність на час карантину значиться в переліку заборонених, ви маєте підстави для звільнення від орендної плати. Однак, повертаючись до формулювання у Законі №540-ІХ, не сплачувати орендну плату вдасться лише за домовленістю сторін.
Нідерланди. Більшість орендодавців відмовляються від орендної плати та надають “орендні канікули”, щоб забезпечити фінансову стійкість своїх орендарів і збереження вартості їхніх портфелів. Уряд країни розглядає можливість скасування деяких заходів щодо карантину наприкінці квітня.
Австрія. Більшість орендодавців не отримали орендну плату за останні кілька тижнів, і все більше орендарів повідомляють про неготовність здійснювати оплату. Орендодавці, які не одержують дохід, обговорюють з банками свої кредитні зобов’язання та своє фінансове становище. Уряд покриває виплати частини зарплат (для найбільш вразливих підприємств) – близько 80% в залежності від рівня доходів. На щастя, в Австрії стабілізується кількість випадків Covid-19, в результаті чого уряд поступово знімає обмеження для роботи деяких непродовольчих магазинів.
Польща. Уряд ввів у дію нову постанову, згідно з якою з 13 березня “тимчасово припиняється” дія всіх договорів оренди, укладених на площі від 2000 кв. м в торговельних центрах. Це означає, що всі договірні зобов’язання є недійсними, а орендарі не повинні платити орендну плату або плату за послуги до закінчення карантину.
Франція. Більшість орендарів у Франції інформують своїх орендодавців про неможливість виконання договірних зобов’язань з оренди в найближчі місяці.
ОАЕ. Більшість власників ТРЦ прийняли власні індивідуальні тарифні пакети, визнаючи, що “універсальна” стратегія не збереже бізнесу ритейлерів і орендодавців. У найближчому майбутньому всі магазини товарів не першої необхідності будуть закриті, а в разі порушення будь-яких правил ізоляції будуть застосовані суворі штрафні санкції.
Країни Балтії. Більшість орендодавців розподіляють своїх орендарів за різними групами, тому що у кожного ритейлера є свої власні унікальні бізнес-моделі, труднощі, потреби; та приймають рішення щодо окремої групи в індивідуальному порядку.
Німеччина. Державна підтримка виражається у спрощеному доступі до кредитів для малого та середнього бізнесу, а також надаються кредити для більших компаній, податкові пільги та триває обговорення фінансування 67% зарплат протягом наступних 12 місяців.
Великобританія. Уряд передбачив фінансові пакети для підтримки економіки та захисту найуразливіших підприємств малого та середнього бізнесу. Надається фінансова підтримка у вигляді бізнес-кредитів і грантів, звільнення від сплати ПДВ до кінця червня та пільги для ритейлерів на 12 місяців. Державна підтримка, зокрема, для самозайнятих у вигляді виплати 80% від заробітної плати та заморозка іпотечних платежів на 3 місяці стане величезною підтримкою для роздрібної торгівлі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас