Фізичних осіб-підприємців звільнено від сплати ЄСВ до 30 квітня - Кличко (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фізичних осіб-підприємців звільнено від сплати ЄСВ до 30 квітня - Кличко (відео)

Особисті фінанси
1422
Фізичних осіб-підприємців звільнено від сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) до 30 квітня.
Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє пресслужба КМДА.
«Місто, наскільки може, підтримує підприємців. Нещодавно Київрада ухвалила рішення про надання пільги – 50 відсотків знижки для малого та середнього бізнесу на сплату за оренду комунального майна. У разі неможливості використання об’єкта – так само на період обмежень – орендарів комунального майна звільнили від оплати за договорами оренди», – сказав Віталій Кличко.
Послаблення для столичних підприємців:
  • підприємці мають отримати кредитну підтримку згідно з ухваленими парламентом так званими «антивірусними» законами;
  • з 1 березня до 30 квітня фізичних осіб-підприємців звільнили від сплати єдиного соціального внеску;
  • підприємці можуть скористатися послугою «часткового безробіття» на період дії обмежень. Для її отримання потрібно звернутися до Центрів зайнятості за місцем реєстрації як платника єдиного внеску;
  • можливість користуватись «кредитними канікулами».
«На час обмежувальних заходів підприємців звільнили від кредитних виплат. Київрада виділила кошти на відновлення програми фінансово-кредитної підтримки малого та середнього бізнесу. Тобто, інструменти підтримки є. Головне – скористатися ними», – підкреслив Віталій Кличко.

Довідка Finance.ua:

  • Президент Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 540-IX, який парламент ухвалив 30 березня 2020 року. Законом передбачено додаткові соціальні та економічні гарантії для підтримки громадян і бізнесу.
  • НБУ попросив банки ввести кредитні канікули для бізнесу. Кредитні канікули передбачають два етапи реструктуризації заборгованостей клієнтів перед банками.
  • Верховна Рада на позачерговому засіданні 17 березня підтримала законопроєкт, яким скасувала сплату ЄСВ для фізосіб-підприємців на час карантину в зв’язку з коронавірусом.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас