Під час карантину почастішали випадки шахрайства з картками — Нацбанк (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під час карантину почастішали випадки шахрайства з картками — Нацбанк (інфографіка)

Кримінал
797
Після запровадження карантину в Україні у Національному банку зафіксували зростання кількості випадків шахрайства з банківськими картками: зловмисники отримують банківські дані українців під приводом «виплати державної допомоги».
Про це повідомляють у пресслужбі Нацбанку.
“На жаль, навіть зараз шахраї не залишають спроб ошукати українців. Вони масово розсилають смс повідомлення від імені банків із пропозицією отримати нібито «державну допомогу». Для цього вони вимагають повідомити номер своєї платіжної картки, термін її дії та іншу інформацію. Зміст таких повідомлень може дещо різнитися, проте їх мета однакова – отримання персональних відомостей про громадян та їхні платіжні картки.”, – ідеться в повідомленні.
Що рекомендує Нацбанк:
  • не відповідати на такі повідомлення;
  • не телефонувати за вказаними номерами;
  • не переходити за посиланнями, що містяться в таких повідомленнях;
  • не розголошувати та не пересилати нікому в жодному разі свої персональні дані, термін дії платіжної картки та код безпеки CVC (три цифри на звороті картки).
“Працівники банків не мають права та повноважень запитувати ваші персональні дані, ПІН-коди до платіжних карток, динамічні коди підтверджень платежів та будь-яку іншу інформацію стосовно ваших рахунків”, – коментують в НБУ.
Як зазначається, у разі нарахування будь-яких пенсійних, соціальних чи інших державних виплат (зокрема одноразової допомоги в розмірі 1000 грн) банки не телефонують клієнтам, не пишуть смс повідомлень, не запитують номер платіжної картки, термін її дії та інші персональні дані.
Під час карантину почастішали випадки шахрайства з картками — Нацбанк (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Банки можуть продовжувати термін дії платіжних карток, якщо він закінчується під час карантину.
  • Національний банк тимчасово скасував тарифи за платежі в Системі електронних платежів на період карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусу (COVID-19).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас